pg infi

Amit érdemes tudni

mi az a pg infi?

• Az INFI (ejtsd: infáj) – individual fighting – individuális harc PG rendszere.

• Minden önvédelem oktatással foglalkozó irányzattól, teljesen különböző különleges módszer.

• Az egyetlen módszer, ami képes az egyén saját önvédelmi stílusát fejleszteni.

• Az egyéni harc egy-egy ember sajátos csak rá jellemző küzdelme, valójában egy önvédelmi/harci képesség.

• A PG INFI rendszerben egymásra épülő oktatási helyzeteken keresztül fejlődik ez ki.

• A PG INFI-ban minden gyakorló a saját stílusát fejlesztheti ki.

• Az itt szerzett önvédelmi készség még akkor is megmarad, ha több évig nem gyakorolják.

• Pár hónapos képzés alatt, akkora fejlődés következik be az önvédelmi készségben, amekkora máshol több év alatt vagy soha.

kinek való a pg infi?

Azoknak, akik a hatékonyság reális szemszögéből akarnak a legjobbak lenni, s nem törődnek a látvánnyal és a külsőségekkel.

mik a rendszer sajátosságai?

Ez egy ésszerű alapelvekből építkező, reál-harcművészek által kifejlesztett önvédelmi –harci tudomány.

 

A pusztakezes harc fejlesztésében történelmi lépés, hogy tudományos alapokra helyezi az önvédelmi készség és harci tudás kialakítását.

 

A reális és hatékony harci tudás érdekében, a tanítás középpontjában a fejlődni vágyó egyén és tudományos ismérvek állnak. Ami bárkit meghatároz a harcban, azok a személyes tulajdonságai (külső, belső) és az anatómia és fizika – harc szempontjából – fontos alaptételei.  A PG INFI rendszer tanmenete ezek mentén halad.

Az individuális harc minden esetben egyéni, testre szabott. Bárki kifejlesztheti . A PG INFI rendszere az instrukciók személyes jellegével garantálja a sikert.

A PG INFI a realitás talaján dolgozik, nem kényszeríti a gyakorlót formagyakorlatokba, nem tanít koreografált szituációkat.

Egyetlen vezérfonala van a fejlesztésnek/fejlődésnek, hogy a lehető legrövidebb idő alatt valódi hatékonyságot nyújtson a képzés.

 

Az edzéseken folyó munkának a lényege a magtapasztalás. A gyakorló kipróbálja a javasoltakat, s megtapasztalja, mi az, ami neki működik. Nincs arra kötelezve, hogy számára nem testhezálló technikákat gyakoroljon évekig. Itt nem cél, hogy úgy mozogj, mint „valaki más” (pl. stílusalapító; mester; oktató).

Mindenki saját maga maradhat. Ez egy nagyon fontos tényező! A lényeg önmagunk megtalálása a harcban. Minden ember egy stílus! Kezdőknek az önvédelmi készségszintek, haladóknak a harcos szintek elérése a cél.

 

tudományosan

Egy ember túlélését az szabja meg, hogy mennyire képes legyőzni az életében felbukkanó nehézségeket és veszélyeket. Az egyik ilyen fenyegető a testi erőszak, melynek eredménye a legegyszerűbb testi fájdalomtól, a múló vagy maradandó sérüléseken át a halálig bármit lehet. Ezeket utólagos intézkedések nem tudják meg nem történtté tenni.

 

Mivel mindenkinek csak egy teste és egy élete van, joga és érdeke, hogy azt meg tudja védeni, ha kell.

 

Minden egyén különbözik más emberektől. Ha az egyén egy támadás esetén természetszerűleg tud és mer cselekedni, azt nevezzük egyéni harcnak. Az egyén harc nem keverendő össze az utánzással tanult mozdulatokkal. Az egyéni harc egy-egy ember sajátos, csak rá jellemző küzdelme, valójában egy önvédelmi képesség. Az egyéni harc egy megnyilvánulása az is, amikor valaki maga elé rántja a kezét, vagy hátraugrik, amikor pofon akarják ütni. A „vadon” alakuló egyéni harckészség nagy hátránya, hogy csak lassan, hiányosan és veszélyes körülmények között fejlődhet.

 

Az INFI Módszer az egyéni harcot, hátrányok nélkül fejleszti. Az INFI (ejtsd: infáj) az angol individual fighting, azaz egyéni harc rövidítése. Az INFI Módszerrel fejlesztett egyéni harcot tehát INFI-nak nevezzük. Az INFI Módszer az egyetlen módszer, ami képes az egyén saját önvédelmi stílusát fejleszteni.

Az INFI nehézségi szintnek megfelelően teljesen átfogó, megszerzése gyors és biztonságos. Annál magasabb egy ember INFI készsége, minél veszélyesebb támadások ellen képes megfelelően reagálni. Egy kiváló védelmet nyújtó INFI készség néhány hónap alatt kialakítható. Nem lehet elfelejteni, akkor sem, ha nem gyakorolják, mivel testhezálló és az egyén sajátja.

 

Az INFI Módszer a testi erőszak elleni kiszolgáltatottságon alapul, lényegileg segítségnyújtás tanácsokkal és helyzetek megtapasztaltatásával. Az INFI Módszer tehát nem megtanítja az egyént, hanem segít kihozni azt, ami benne rejlik. Ezért minden önvédelem oktatással foglalkozó irányzattól, teljesen különböző, különleges módszer.

 

Célja, hogy az INFI a lehető legrövidebb idő alatt fejlődjön ki, s mégis a legjobb hatékonyságot nyújtsa egy teljesen váratlan helyzetben. A Módszerrel minden ember ugyanannyi idő alatt szinte ugyanazt a hatékonyságot éri el. Az eltérés a különböző egyéneknél csak annyi, hogy más-más módon oldanak meg azonos önvédelmi helyzeteket.

 

A Módszer a technológiája által éri el célját.

A technológia különleges gyakorlatsorozatok és elméletek pontosan meghatározott sorrendjét, valamint egy korrekciós eljárást takar. Sok előnyében és eredményében egyedülálló a világon.

 

Az INFI, a Módszerben egy képzett szakértő irányításával fejlődik. Az INFI-ban lényegtelen a forma, csak az eredmény fontos. Ezért a Módszer 95 %-ban páros gyakorlatokkal, helyzetekkel dolgozik, a technológiájának megfelelően.

 

AZ INFI MÓDSZER ÁLTAL:

 

  • Hatékony önvédelmi készséget fejleszthet ki a váratlan helyzetekre.
  • Rövid idő alatt is jó eredményt érhet el.
  • Testreszabottan, küszködés nélkül fejlődhet.
  • Maradandó tudást szerezhet.
  • Ugyanannyi idő alatt közel azonos hatékonyságot érhet el, mint bárki más, bármilyen adottságai vannak.
  • Javul a kondíciója.
  • Magabiztossága, határozottsága, bátorsága nagymértékben növekszik.

minden jog fenntartva! PGINFI 2017